Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • 20.000 m² kampeerwinkel in Bergeijk
  • Veilig online betalen
  • Uitstekende service!
  • Ons streven: levering binnen 2 werkdagen!

Kamperen

Kamperen

Kamperen dat is waar de Nederlanders helemaal verzot op zijn er zijn verschillende manieren van kamperen. Zo kun je met een tent of vouwwagen kamperen, met de caravan of met de camper.

Het eerste waar de meeste kampeerders aan denken is kamperen met een tent, het avontuur en vaak de eerste opstap van alle mensen die graag kamperen. Het voordeel van kamperen met de tent is de beleving, zonder een aanhanger of bagagewagen achter de auto lekker door kunnen rijden naar uw ideale kampeerbestemming. Op het gebied van tenten heb je diverse soorten: trekkerstenten voor de rugzak- en fietskampeerders. Gezinstenten in alle modellen en formaten zo zijn er de klassieke bungalowtenten met veel gebruiksruimte, maar een kriem om op te zetten en een groot pakvolume om mee te nemen.

Piramidetenten

Men kan ook kiezen voor de sportief ogende piramidetenten: een pracht van een tent veelal uitgevoerd met een kuipgrondzeil, waardoor water en ongedierte niet binnen kunnen komen. Het nadeel van kamperen in dit soort tenten om in te kamperen is dat het een tent is met aan de binnenzijde erg schuine wanden waardoor er een minder gebruiksvriendelijke leefruimte overblijft. Die schuine wanden dienen aan de buitenzijde van de tent uitgespannen te worden met scheerlijnen, dit vergt de nodige tijd. Hierdoor is een piramide alles behalve een snelle opzetbare tent. Die extra scheerlijnen hebben als verder nadelig effect dat u ruim een meter extra rondom de tent nodig heeft om de tent stabiel op te kunnen zetten.

Kamperen verschillende keuzes

Als u gaat kamperen met een piramidetent, adviseren wij u dan ook om vooraf te reserveren en het vloeroppervlak door te geven. Dit is nodig om de tent op te zetten en om teleurstellingen te voorkomen. Zoekt u een kampeertent met afritsbaar kuipgrondzeil die relatief snel en eenvoudig op te zetten is, dan adviseren wij een tunneltent te kopen, je hebt deze in verschillende doekkwaliteiten. De tenten zijn leverbaar met glasfiber, aluminium of stalen boogstokken. Voor de standaard tunneltenten dient u ook rekening te houden met de scheerlijnen die afgespannen moeten worden rondom de tent. Indien u kiest voor een tunneltent met voorgebogen boogstokken, die tevens in hoogte verstelbaar zijn, zijn scheerlijnen rondom uw tent overbodig, wat enorm veel plek bespaard op de kampeerplaats. Kijkt u ook eens naar de handigheid van een pop up tent.

Kamperen met vouwwagen

Kamperen met de caravan, Nederland is het dichtstbevolkte caravanland van de wereld. En telt de meeste caravangebruikers. In combinatie met een luifel of voortent ontstaat een gebruiksvriendelijk combinatie. In de praktijk gebruik je de caravan hoofdzakelijk om in te slapen en eventueel om in te koken. Echter onder de luifel of in de voortent wordt geleefd.

Caravan

Kamperen met de Caravan, Nederland is het dichtst bevolkte caravan land van de wereld. En telt de meeste caravan gebruikers. In combinatie met een luifel of voortent ontstaat een gebruiksvriendelijk combinatie, in de praktijk gebruik je de caravan hoofdzakelijk om te slapen en eventueel om in te koken. Echter onder de luifel of in de voortent wordt geleefd. Goede voortenten die wij u zeker aanraden zijn Brand voortenten, Isabella voortent en Dorema voortenten.

Kampeerauto

Bent u een avontuurlijke kampeerder die met regelmaat wil verkassen, dan is een camper, ook wel kampeerauto genoemd, het summum. U gaat er samen op uit, start de auto , als u een mooie omgeving of kampeerplek gevonden heeft zet u de auto stil en in een handomdraai maakt u van uw vervoersmiddel een volwaardig kampeermiddel. Hoe makkelijk kan kamperen zijn.

Voor goede kampeerartikelen kunt u kijken bij kwalitatieve merken als Nomad, Coleman , Outwell tenten of Bardani.