Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • 20.000 m² kampeerwinkel in Bergeijk
  • Veilig online betalen
  • Uitstekende service!
  • Ons streven: levering binnen 2 werkdagen!

Tunneltent

Tunneltent

Welke voordelen heeft de tunneltent ten opzichte van andere modellen tenten?
Het grote voordeel van de tunneltent is opzetgemak. Deze tenten kenmerken zich door een super eenvoudig opzetsysteem. Bij de aankoop van een tunneltent kunt u kiezen voor een tent met boogstokken aan de binnenzijde of boogstokken aan de buitenzijde. Wat opzetten betreft is dit een wezenlijk verschil.

Tunneltent opzetten

Opzetten van een tunneltent met boogstokken aan de buitenzijde gaat als volgt te werk: u begint met het monteren van de boogstokken, dit gaat vrij eenvoudig doordat de boogstokken door middel van een elastiek koord met elkaar verbonden zijn. Leg vervolgens de buitentent op de grond neer met de tunnels aan de bovenzijde, schuif vervolgens de boogstokken door de tunnels. Nadat alle boogstokken door de tunnels geplaatst zijn, fixeert u de boog aan een zijde met een pen. Span vervolgens de boogstok strak op zodat u aan de andere zijde de pen in de onderzijde (van de andere tentstok) kan drukken.

Als u dit gedaan heeft zijn de boogstokken gefixeerd. Span vervolgens de tent op, zet de tent aan een zijde met een tweetal haringen vast, trek vervolgens de tent als een soort harmonica uit elkaar en fixeer aan de andere zijde de beide hoekpunten. Plaats vervolgens het kuipgrondzeil in de tent en rits deze vast, nu kunt u verder gaan met het afspannen van de tent. Plaats vervolgens de binnententen. Om de tent stabiel neer te zetten dient u de tent rondom af te spannen met scheerlijnen.

Opzettips

Indien u een tunneltent heeft waar de tentstokken aan de binnenzijde zitten, gaat het opzetten als volgt te werk. Leg eerst het kuipgrondzeil op de grond en span dit grondzeil af door middel van haringen, monteer de boogstokken plaats deze vervolgens in opgezette toestand op het kuipgrondzeil , indien de boogstokken in hoogte verstelbaar zijn dient u deze vooraf in de laagste stand te zetten. Leg vervolgens de buitentent over de boogstokken heen op het kuipgrondzeil en rits de buitentent vast aan het grondzeil. Kruip vervolgens onder het tentdoek door van de tunneltent en druk de eerste boogstok recht rits deze vervolgens in de tunnelrits en ga zo verder van voor naar achteren.

Bij de betere tunneltenten dient u vervolgens de boogstokken in hoogte uit te spannen zodat u de tent ook op een ongelijk terrein strak neer kan zetten. Span vervolgens de buitentent af en plaats de binnententen. Indien u een tent heeft met voorgebogen boogstokken met een diameter van 28 mm. of meer, zijn er aan de zijkanten van de tent geen scheerlijnen nodig om de tent stabiel en stormvast neer te zetten. De tunneltent van het merk Falco, Baco en Cabanon hebben een soort gelijke constructie.

Eenvoudig tenten kopen doet u nu online in onze webshop! Bekijk ons assortiment en kies de tent die bij u past.