Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • 20.000 m² kampeerwinkel in Bergeijk
  • Veilig online betalen
  • Uitstekende service!
  • Ons streven: levering binnen 2 werkdagen!

4-persoons tunneltent

4-persoons tunneltent

Op zoek naar een 4 persoons tunneltent, dan is er in dit formaat tunneltent veel keuze in merken en doeksoorten. Waar moet u als tentkampeerder op letten? Waar zijn de verschillen? Elke tent heeft voor- maar ook nadelen. Het is niet verassend dat u de keuze al gemaakt heeft voor een 4-persoons tunneltent, dit type tent heeft namelijk enorm veel voordelen ten opzichte van koepeltenten, bungalowtenten en piramidetenten.

Vergelijk jee een 4 persoons tunneltent met een koepeltent dan heeft een tunneltent als voordeel dat de wanden relatief recht lopen, dit in tegenstelling tot koepeltenten deze hebben kruisende stokken deze hebben de eigenschap dat de wanden daardoor naar binnen toe vallen.

Opzetgemak

Scheerlijnen aan de buitenzijde van de tent, om de zijwanden weer naar buiten te trekken zodat er meer binnen ruimte in de tent ontstaat, is hierbij dan ook noodzakelijk.

Vergelijk je een 4-persoons tunneltent met een bungalowtent, dan blinkt de tunneltent uit in zijn opzetgemak. De boogstokken van een tunneltent zitten met een elastiek koord aan elkaar vast waardoor het geen puzzel is om een tunneltent op te zetten, dit in tegenstelling tot een bungalowtent. De meeste tunneltenten hebben tevens een afritsbaar kuipgrondzeil waardoor water, ongedierte en/of tocht niet binnen kunnen dringen. Heeft u een bungalowtent, dan loopt het water naar het laagste punt en is dit toevallig in uw tent, dan heeft u op dat moment pech. Met een kuipgrondzeil zou u hier van geen last hebben.

Tunneltent versus een priramidetent

Vergelijkt u een 4-persoons tunneltent met een piramidetent, dan is het eerste wat opvalt dat een tunneltent een grote en gebruiksvriendelijke leefruimte heeft. Loop je een piramide tent in dan zie je dat de zijwanden relatief schuin lopen waardoor er een beperkte bruikbare leefruimte overblijft. Piramidetenten hebben verder in veel gevallen geen binnententen zodat je een slaapcabine, ongedierte en tocht vrij af kan sluiten.

Aan de buitenzijde zie je dat een piramidetent rondom afgespannen dient te worden met scheerlijnen, wat dit type tent absoluut geen snelle opzetter maakt. De extra plaats die deze scheerlijnen nodig hebben beperkt u in het gebruik van uw kampeerplaats. Mogelijk kunt u geen bijzettent of auto plaatsen op hetzelfde aantal M2.

Kortom een keuze voor een 4-persoons tunneltent is zo gek nog niet. Om uw tunneltent van een comfortabele slaapmogelijkheid te voorzien, kunt u kijken naar een slaapmat of aerobed. Met een slaapmat of aerobed bent u verzekerd van een goede nachtrust op de camping. Dat zal uw vakantie zeker goed doen!