Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • 20.000 m² kampeerwinkel in Bergeijk
  • Veilig online betalen
  • Uitstekende service!
  • Ons streven: levering binnen 2 werkdagen!

6-persoons Tunneltent

6-persoons Tunneltent

Op zoek naar een grote kampeertent? Dan is een 6-persoons tunneltent over het algemeen de maximale grootte die er in tunneltenten te koop zijn. Er zijn wel leveranciers die misschien zeven poppetjes tekenen in een plattegrond en dit dan een 7-persoons tent noemen, maar in de praktijk stopt de teller over het algemeen op 6 plaatsen, gebaseerd op een luchtbed of self-inflated mat met een breedte van 70 cm. Over het algemeen wordt een 6-persoons tunneltent niet gebruikt voor trekkend kamperen, maar voor vastkamp kamperen. Het is dan belangrijk om vooraf de eigenschappen van het tentdoek te weten.

Polyester tunneltent

Een 6-persoons tunneltent van polyester is relatief goedkoop en heeft een relatief klein pakvolume.

Het nadeel van dit materiaal is de korte levensduur en het doek heeft geen ademend vermogen. Het merk Outwell heeft in het model Tenesee 6 een volwaardige 6-persoons tunneltent.

Katoenen tunneltent

Het kan ook zijn dat het materiaal polyester / katoen gebruikt is om een van te maken. Het voordeel van de toevoeging van het materiaal katoen is dat het ademend vermogen en de levensduur toe neemt. Verschillende 6-persoons katoenen tunneltenten zijn: Outwell Bear Lake 6 en Wolf lake 7, Bardani Locarno 400, Nomad Lodge 6.

100% Katoen als materiaal voor een 6-persoons tunneltent heeft als voordeel dat het tentdoek zeer goed ventileert en staat voor een comfortabel leefklimaat. Het materiaal katoen is duurzamer dan de mengvezel polyester / katoen. Het nadeel van zowel katoen als polyester / katoen is dat het tentdoek niet ademt als het tentdoek nat is, en langzaam droogt. Verschillende 6-persoons tunneltenten in katoen zijn: Cabanon Awaya 440, Bardani Villagrande 450.

Ten Cate Touring doek

Ten Cate Touring doek als materiaal voor een 6-persoons tunneltent, 100 % kunststof materiaal wat aan de binnenzijde aanvoelt als of het katoen is, heeft veel voordelen ten opzichte van de overige doeksoorten. Dit kindvriendelijke tentdoek geeft geen lekkage als men tegen het tentdoek aan komt tijdens regen. Het materiaal is zeer goed UV-bestendig en verkleurt nauwelijks door weersinvloeden. De acrylaat coating op het doek zorgt er voor dat het tentdoek ademt onder alle weersomstandigheden. Dit in tegenstelling tot katoen dat uitsluitend ademt wanneer het tentdoek droog is. Het merk Falco heeft de keuze uit de Zeearend 6 en Havik 4600, twee 6-persoons tunneltenten.